Tietoja Karttaholvista

Yleistä

Mikä on karttaholvi?

Karttaholvi on suunnistuspalvelu, josta löydät suunnistusharjoituksia omatoimiseen suunnistusharjoitteluun ja ulkoiluun ympäri Suomen. Kartan voi kätevästi tulostaa itse ja lähteä metsään mökiltä, työmatkalta hotellin naapurista tai kodin naapurimetsään. Suunnistusradasta riippuen rasteilla saattaa olla rastilippu, merkkinauha tai rata voi olla myös täysin omatoiminen.

Miltä alueilta suunnistusratoja löytyy?

Suunnistusratoja tulee löytymään ympäri Suomen. Ensimmäiset julkaistavat radat ovat pääkaupunkiseudulta ja maatieteellinen alue leviää palvelun käytön lisääntyessä.

Kuka on tehnyt Karttaholvin?

Karttaholvin ovat ideoineet intohimoiset suunnistuksen harrastajat havaitessaan, että digitaaliselle karttapalvelulle on tarvetta ja halusivat helpottaa omatoimista suunnistusharrastusta. Liikup Oy vastaa palvelun ylläpidosta ja asiakaspalvelusta.

Kenen karttoja Karttaholvissa on?

Karttaholvissa on vain suunnistusseurojen ja muiden karttoja omistavien tahojen karttoja. Kaikki kartat, joiden ratoja palvelussa myydään ovat kartanomistajan itse palveluun hyväksymiä ja ylläpidon läpikäymiä.

Karttojen hakeminen

Miten Karttaholvi toimii?

Karttaholvista haetaan suunnistusratoja hakutoiminnon kautta tai selaamalla. Haluamansa radan voi valita karttaa klikkaamalla, jolloin avautuu tarkemmat tiedot radasta ja sen sijainnista. Mikäli rata miellyttää valitaan haluttava määrä ja siirrytään ostoskoriin. Maksu suoritetaan ohjeistuksen mukaan ja tilauksen jälkeen pystyt tallentamaan ostamasi radat. Tilauksen yhteydessä saat ohjeet tilauksen avaamiseen.

Miten löydän karttoja tietyltä alueelta?

Karttaholvista voi hakea hakukoneella karttoja eri kriteerien mukaan, kuten sijainnin, kartan nimen tai seuran nimen perusteella. Esimerkiksi halutessasi kartan Helsingin Meilahdesta kirjoita hakukenttään Meilahti, jolloin hakua vastaavat kartat tulevat hakukentän alapuolelle.

Millä hakusanoilla löydän karttoja?

Voit hakea karttoja esim. lajityypin (sprintti, maasto), sijainnin, seuran, paikkakunnan, kartannimen sekä muiden kriteerin mukaan. Mikäli haulla löytyy karttoja, niistä tulee listaus karttakuvakkeineen hakuosion alaosaan.

Maksaminen

Miten maksan kartat?

Maksun voi suorittaa yleisimmillä maksukorteilla, verkkopankissa tai erilaisilla mobiilimaksamisen applikaatioilla (esim. MobilePay). Tarkemmat maksamisen vaihtoehdot löytyvät maksutapahtuman yhteydestä.

Miten suunnisturadan hinta muodostuu?

Suunnistusradan hinta muodostuu kiinteästä palvelumaksusta ja seuran määräämästä hinnasta. Esimerkiksi palvelumaksu 2€ ja seuran karttahinta 5€, jolloin kartan hinta on Karttaholvissa 7€. Hinnoitteluun vaikuttaa esimerkiksi suunnistusradan laatu sekä onko metsässä rasteja vai onko kyseessä täysin omatoiminen suunnistus.

Kartan toimitus

Miten kartta toimitetaan?

Kartta toimitetaan korkealaatuisena pakattuna PDF tiedostona, joka on tulostusvalmis.

Voinko ostaa yhden kartan ja tulostaa niitä enemmän?

Et. Kyseessä on digitaalinen liikuntapalvelu eikä useamman kartan tulostaminen ole eettistä. Jokainen kartta on vesileimattu ja suojattu salasanalla.

Voinko saada kartan postilla, jos en omista tulostinta?

Mahdollisesti jatkossa. Tulostus ja postituspalvelu on yhtenä mahdollisena kehityskohteena.

Karttaholvi // Liikup Oy